צמוד לצומת רעננה / כפר סבא / הוד השרון

תזונה

מהי תזונה סינית ובמה היא שונה מגישות אחרות

בשנים האחרונות ארצות המערב החלו בתהליך מודעות למזון ולהשפעותיו. הפכנו להרבה יותר מודעים לחומרים כגון צבעי מאכל, מחזקי טעם, חומרי טעם וריח, שומני טראנס  ועוד, ובכל זאת הרבה פעמים אנו ניזונים ממאכלים המכילים חומרים אלו.

התזונה היא ההזנה שלנו שנותנת לנו אנרגיה לחיות, לחשוב, להיות יעילים, יצירתיים להתקיים… היא משפיעה על תפקודינו בחיים, ואף תומכת בנו בתהליכים שאנו עוברים בחיים.

להבדיל מהתזונה המודרנית המחלקת את המזונות לפחמימות, חלבונים,  שומנים, התזונה הסינית מתייחסת למזון לפי:

  • התייחסות לטמפרטורה של המזון: מחמם / מקרר / ניטרלי
  • האנרגיה של המזון: מכווץ, מניע, משתן, ועוד…
  •  התייחסות לטעמים לפי חמשת האלמנטים (מתוק/ מלוח/ חמוץ/ חריף/  תפל)
  • התייחסות לעונות השנה
  • חלוקה על פי 5 האלמנטים והאיברים המקושרים אליהם בגוף- למשל תזונה תומכת אדמה לאדם שחווה חוסר יציבות או חולשה במערכת העיכול. (מערכת העיכול קשורה לאלמנט האדמה ועל פי התיאוריה הסינית האדמה היא הקרקע שלנו, לכן היא קשורה ליציבות וביטחון).

לכל מטופל נבנה תפריט אינדבידואלי לפי התופעות/ המחלות מהן הוא סובל, מצבו הרגשי וכמובן שנתייחס לאורח חייו, לעבודתו ולצרכיו הייחודיים.

המרכיבים של התזונה הסינית הם נגישים, טעימים ומנסיוני בקליניקה לתזונה השפעה גדולה מאוד על הצלחת הטיפול ועל זירוזו. זהו אחד הכלים המשמעותיים בתהליך הריפוי!